Головна » 2013 » Квітень » 23 » Чорнобильцям на Кіровоградщині обіцяють платити більше
16:55
Чорнобильцям на Кіровоградщині обіцяють платити більше

  Розмір пенсій постраждалим від аварії на ЧАЕС збільшиться на 112 грн. і становитиме в середньому 3069 грн. Про це доповів сьогодні під час апаратної наради в ОДА перший заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області Юрій Шарпінський. Таке підвищення пов’язане з тим, що у 2013 році збільшилося фінансування ПФ у цьому напрямку. За словами чиновника, розмір виділених коштів на виплату пенсій, порівняно із майже 70 млн. грн. у 2012 році, зріс у поточному році до 88, 4 млн. грн.
Поряд із пенсіями чорнобильцям обіцяють підняти і соціальні виплати. Олександр Догаров, директор департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА, на тій же апаратній нараді повідомив, що починаючи з 2007 року не змінювався розмір компенсаційних виплат постраждалим від аварії на ЧАЕС, що було однією із проблемних зон у сфері соціального захисту. Чиновник зазначив, запит, що був поданий кіровоградським департаментом, було розглянуто та прийнято до уваги Міністром соціальної політики, а тепер його відправили на розгляд до Міністерства фінансів України. Проте і надалі залишається недосконалим, повідомляє Олександр Догаров, нормативно-правове забезпечення на видання пільг і компенсацій чорнобильцям, внаслідок чого проводиться безліч судових засідань, рішення яких частіше за все приймається на користь громадян, в той час як у бюджеті коштів на відшкодування виплат, зокрема і на 2013 рік, немає.

У 2013 році з обласного бюджету, вперше за багато років, розповів Олександр Догаров, виділено коштів на забезпечення постраждалих від аварії на ЧАЕС ліками за безкоштовними рецептами на суму 1 млн. 6 тис грн., що, у порівнянні з минулим роком, більше на 32 %. Тепер одного пільговика можуть забезпечити безкоштовним лікарським рецептом приблизно на 83 грн., в той час як у 2012 році цей показник складав 69 грн. Крім того, повідомляє чиновник, в обласному бюджеті передбачено видатки у розмірі 108 тисяч гривень на проведення заходів пов’язаних із 27 річницею на Чорнобильської катастрофи. За словами Олександра Догарова, основна частина грошей призначена для виплати матеріальної допомоги дітям-інвалідам та дітям-сиротам. Планується, що 10 дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане із наслідками катастрофи на Чорнобильській АЕС, виплатити по 600 грн., 23 дітей-сиріт одержать допомогу у розмірі 550 грн., 145 дітей-напівсиріт та дітей-інвалідів загального захворювання отримають по 406 грн.

У 2013 році до санаторно-лікувальних закладів зможуть потрапити за рахунок держбюджетів 946 чорнобильців. Замовлення, говорить Олександр Догаров, вже відправлено на Мінсоцполітики, тож наразі очікується надходження путівок. За словами чиновника, чорнобильці, що мають І та ІІ категорію, а також діти, які віднесені також до категорії потерпілих, отримуватимуть путівки безкоштовно, чорнобильці ІІІ категорії забезпечуватимуться путівками до санаторію з відшкодуванням 30 %, чорнобильці ІV категорії отримуватимуть путівки з відшкодуванням 50 %. Надходження путівок очікують у травні поточного року.


http://gre4ka.info/suspilstvo/3473-chornobyltsiam-na-kirovohradshchyni-obitsiaiut-platyty-bilshe
Переглядів: 417 | Додав: Анна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: